Neem contact op:

T. +31(0)184-74 60 70
info@bss-nederland.nl


SANdBOT HYDRO Straalsystemen

SANdBOT, DE PROFI VOOR NATSTRALEN


De HYDRO Straalsystemen zijn ontworpen voor een breed scala aan technische oppervlakken. De SANdBOT werkt als een stofvrij natstraalsysteem. De oppervlakken worden nauwkeurig gereinigd met een nat straalmiddel.

Hoge reinigingsprestaties, laag persluchtverbruik en lage onderhoudskosten maakt de SANdBOT een uiterst economisch systeem. In vergelijking met traditionele methoden, zoals droog gritstralen of waterstralen met 2500-3000 bar, of andere fabrikaten natstraalsystemen, is SANdBOT de goedkoopste oplossing die momenteel op de markt verkrijgbaar is.

TOEPASSINGEN


De SANdBOT HYDRO Straalsystemen zijn voor vele toepassingen inzetbaar. Klik op onderstaande link voor de toepassingen.

WERKING SANdBOT


De SANdBOT heeft 3 werkingsmodussen:

 • Natstralen     - Mengsel van Lucht / Water / Straalmiddel
 • Spoelen        - Mengsel van Lucht / Water
 • Drogen         - Lucht

HYDRO Straaltechnologie omvat een driefasig mengsel van lucht + water + straalmiddel dat vanuit de straalnozzle op het te reinigen oppervlak wordt gericht. Het gebruik van een nat straalmiddel leidt tot een aantal positieve resultaten, waaronder een hogere productiviteit, minder stofemissie, het vermogen om verontreinigingen weg te wassen en een langere levensduur voor straalslangen en straalnozzles.

 

MODELLEN SANdBOT


De SANdBOT HYDRO Straalsystemen zijn in meerdere veschillende uitvoeringen leverbaar:

 • SANdBOT 100
 • SANdBOT 100EX [ATEX uitvoering]
 • SANdBOT 100Q [Kubus uitvoering]
 • SANdBOT 200
 • SANdBOT 200EX [ATEX uitvoering]

VOOR MEER TECHNISCHE INFO:


SANdBOT 100 / 100EX 

SANdBOT 200 / 200EX

SANdBOT 100Q       

WAAROM KIEZEN VOOR DE SANdBOT?


SANdBOT is het antwoord op de uitdagingen waarmee contractors te maken hebben. Onze machine is ontworpen om krachtig, stofvrij, natstralen te bieden in overeenstemming met de hoogste gezondheids- en veiligheidsnormen. De HYDRO Straalmachine stoot geen stof uit en reduceert vonken tot een absoluut minimum.

 • STOFVRIJ WERKEN; SANdBOT is ideaal voor omstandigheden waarin open gritstralen niet kan worden toegepast. De stofemissie is met 95% verminderd in vergelijking met de technologie voor droog gritstralen. Er is geen beschermende tent is noodzakelijk.

 • PRESTATIE; Natte straalmiddelen hebben een hogere kinetische energie dan droge straalmiddelen, waardoor het systeem veel beter is in het verwijderen van ongewenste materialen.
   
 • STRAALMIDDELEN; een brede selectie aan straalmiddelen kunnen naar behoefte worden geselecteerd. Alle soorten minerale straalmiddelen met een korrelgrootte van 0,1 - 1,8 mm kunnen worden gebruikt, zoals Garnet, koperslak, Glasgranulaat, Glasparels en Soda (zowel droge als natte straalmaterialen kunnen in de SANdBOT worden gebruikt).
   
 • OPPERVLAKTEBESCHERMING; De flexibele werkingsmodi van SANdBOT en de selectie van straalmiddelen maken het gemakkelijk om objecten te ontdoen van ongewenste lagen terwijl het basismateriaal beschermd blijft.

  De straalnozzle drukinstelling maakt onze natstraalmachine nog veelzijdiger en gebruikersvriendelijker, met name bij het verwerken van zachte en delicate oppervlakken zoals historische objecten, zandsteen of hout.

 • VONKVRIJE WERKING; De SANdBOT-machine voor HYDRO-Stralen werkt stofloos en zonder vonken te produceren, waardoor deze veilig kan worden gebruikt in explosiegevaarlijke omgevingen. De SANdBOT 100 EX en SANdBOT 200 EX zijn speciaal ontworpen voor omgevingen met explosiegevaar: 1 (II 2G), 21 (II 2D), 2 (II 3G), 22 (II 3D).

 • DUURZAAMHEID; Het stofvrije hydrostralende systeem verlengt de levensduur van SANdBOT-straalnozzles  en -slangen. Water in de materiaalstroom vermindert de wrijving tussen de straalstroom en de respectievelijke straalketelonderdelen, waardoor de levensduur van de straalketel aanzienlijk wordt verlengd.

 • EENVOUDIGE SERVICE EN REPARATIES; Een groot deel van de onderhoudswerkzaamheden aan de machine kan door de gebruiker worden uitgevoerd, dankzij de beschikbare instructies van de fabrikant en de doordachte opbouw van de natstraalketel.

 • MOBILITEIT; Alle modellen van de machine zijn voorzien van compacte afmetingen en het gewicht van de machine is niet meerr dan 200 kg [leeg], waardoor ze gemakkelijk kunnen worden vervoerd en verwerkt. Daarnaast is de konstruktie van de SANdBOT100Q zo doordacht dat deze heel gemakkelijk met heftruck of kraan op te pakken is en voor opslag of transport stapelbaar is.

Soortgelijke producten

Design en ontwikkeling door: WA Design reclame & adviesbureau