Neem contact op:

T. +31(0)184-74 60 70
info@bss-nederland.nl


Prevost koppelingen

Voor veilig en lekvrij werken

Snelkoppelingen voor perslucht, wat u zou moeten weten


In alle persluchtinstallatties worden snelkoppelingen gebruikt voor het snel aan- en afkoppelen van gereedschappen en machines. Ondanks het wijdverbreide gebruik van snelkoppelingen is goede vakkennis over snelkoppelingen schaars. We zullen op deze pagina een toelichting geven over snelkoppelingen en het snelkoppelingen pakket van de marktleider Prevost aan u voorstellen.

De energiekosten van pneumatisch gereedschap met een verbruik van 700 Nl/min bedragen € 2,20 tot € 2,50 per uur. Persluchtlekkage van een (hoorbaar) lekkende snelkoppeling kost u zo'n € 12,00 per dag. Gaat u maar eens luisteren in de werkplaats en reken uw verliespost zelf eens uit.

Perslucht en veiligheid


Perslucht is een energiedrager. Bij het afkoppelen van een snelkoppeling kan de energie die in de slang is opgeslagen de slang gevaarlijk doen rondslaan en goederen beschadigen of mensen verwonden. Zware en zelfs dodelijke ongelukken komen voor. Om deze reden eist de ARBO wet van u dat slangen veilig uit de snelkoppeling moeten worden genomen door ze eerst te ontluchten en dan pas uit de snelkoppeling te halen. Onderschat niet wat perslucht vóór u, maar ook tegen u kan doen& De ARBO wet eist veiligheidspersluchtsnelkoppelingen van u. Als u deze niet heeft, horen ze in uw Risico Inventarisatie ’ Evaluatie (RI&E) te staan en in uw Plan Van Aanpak (PVA).

Kwaliteit en standtijd


Geharde steeknippels
Er gaat veel geld verloren door lekkende snelkoppelingen en de vervanging daarvan. De boosdoener blijft echter vaak buiten schot: de steeknippel. Een steeknippel wordt bij normaal gebruik vaak op de grond gesmeten en als hij zacht is, zoals messing of ongehard staal, zal hij beschadigd raken. Deze beschadigde steeknippel zal de afdichting in uw snelkoppeling kapot maken en de lekkage is geboren. We vervangen wel de lekkende snelkoppeling maar nooit de slechte steeknippels, want die lekken tenslotte niet. Conclusie: betaal wat meer voor gehard stalen steeknippels en voorkom veel dure lekkages en vervangingen. Alle steeknippels van Prevost zijn gehard en zullen bij normaal gebruik niet beschadigen.

Technische info en bestellen


Klik voor uitgebreide informatie over de verschillende types en online bestellen op onderstaande button.

 

Soortgelijke producten

ISI06 koppeling

Drukknop

ISI08 koppeling

Drukknop

ISG06 koppeling

Schuifknop

ISG08 koppeling

Schuifknop

ISG11 koppeling

Schuifknop

Design en ontwikkeling door: WA Design reclame & adviesbureau