Neem contact op:

T. +31(0)184-74 60 70
info@bss-nederland.nl


KSI persluchtconditionering

Schone perslucht voor elke toepassing

KSI Filtertechniek


KSI Filtertechniek GmbH is een fabrikant van producten van hoge kwaliteit voor de persluchtconditionering en condensaatbehandelingstechnologie. Opgericht in 1996, KSI is een modern, innovatief en flexibel bedrijf, dat zijn producten wereldwijd verkoopt via in perslucht gespecialiseerde bedrijven. BSS-Nederland kan u adviseren over en levert het complete producten pakket van KSI GmbH.

Alle oplossingen op het gebied van persluchtfiltratie en condensaatbehandeling.

Uitvoeringen


Leverbare uitvoeringen:

 • Filters met draadaansluiting
 • Filters met flensaansluiting
 • Cartridge filters
 • Filters medisch steriel
 • Edelstaal steriel filters
 • Edelstaal procesfilters met draadaansluiting
 • Edelstaal procesfilters met flensaansluiting
 • Filters voor hoge drukken

 

ECOTROC MT Membraandrogers


De ECOTROC MT®, is de meest compacte KSI oplossing, om perslucht bedrijfszeker te drogen. Membraandrogers benodigen geen stroom en zijn vrijwel onderhoudsvrij. Bovendien wordt de perslucht alleen geconditioneerd wanneer dit nodig is en in de benodigde kwaliteit. De compacte bouwvorm lijkt voorbestemd voor mobiele toepassingen, maar ook stationaire toepassingen bij “point of Use”. In een tandtechnisch laboratorium,  een analysator of aan een drukpers in een productieruimte: ECOTROC MT biedt overal de beste kwaliteit, op elk moment.

Capaciteiten van: 1 tot 60 m³/uur en drukdauwpunt tot -40ºC.

Capaciteiten


Leverbare capaciteiten: 5 tot 5.250 m³/h
Leverbare drukken : 7 tot 350 bar.
Drukdauwpunt: -40⁰C, -70⁰C op aanvraag.

 

GEN2 Stikstofgeneratoren en GO2 zuurstofgeneratoren


GEN2 Premium und GEO2 Premium

Met perslucht in eigen beheer stikstof of zuurstof produceren, dit is mogelijk met de GEN2 of de GEO2. 

 • Standaard uitrusting met meertalige touch-screen control panel, afstandsbediening via iPad en PC, langdurige opslag van gegevens
 • Standaarduitrusting met ingangs- en uitgangsfiltering, automatische herstart in medische toepassingen
 • Continue kwaliteitscontrole door het meten van de zuiverheid van stikstof / zuurstof zuiverheid
 • Alle gemeten waarden worden overzichtelijk gedocumenteerd in het heldere touch-screen controlpanel en kunnen geëxporteerd worden
 • De effectiviteit van de nieuwe technologie belooft besparingen vanaf de eerste minuut
 • Onderhoudsarm kleppentechniek en compact ontwerp benadrukken de voortdurende beschikbaarheid van een hoge zuiverheidsgraad stikstof of zuivere zuurstof

- Potentiële toevoer van stikstof met een zuiverheid van maximaal  6,0 / 1,0 ppm (resterend zuurstofgehalte),

- Capaciteit van 0,5 tot 10.000 Nm³/uur.

- Mogelijkheid zuurstof in een zuiverheid tot 99,5%,

- Capaciteit 0,5-2000 Nm³/ uur.

ECOKAT voor olievrije perslucht


ECOKAT®, Bij gevoelige toepassingen verzekert de katalysator technologie permanent de beschikbaarheid van olievrije perslucht, bij hoogste stand der techniek. ECOKAT is TUV gecertificeerd. Dit betekent een constant restoligehalte < 0,0025 mg/Nm³ klasse 0 volgens ISO 8573-1. Er zijn bij ECOKAT geen verzadigingsgrenzen, hierdoor is oliedoorslag in het persluchtnet voor gevoelige toepassingen uitgebannen.

ECOKAT biedt trendzettende techniek voor de huidige persluchtconditionering. Het functioneren van de katalysator is onafhankelijk van temperatuur en vochtheidsgehalte van de te conditioneren perslucht en maakt een constant en minimaal restoliegehalte gedurende 5 jaar mogelijk. KSI garandeert olievrije perslucht volgens klasse 0 bij een maximale ingangsconcentratie van 200 mg/Nm³ voor de convertor.

Neem contact met ons op voor vragen of advies over de ECOKAT.

KONDRAIN Condensaataftappen


De KONDRAIN® niveaugeregelde, volautomatische condensaataftappen bieden maximale zekerheid. Hierdoor wordt condensaatdoorbraak en moeilijk te verwijderen verontreinigingen in het persluchtsysteem vermeden. Gelijktijdig beschermt KONDRAIN® betrouwbaar de door perslucht aangedreven apparaten, besturingssystemen, productieprocessen en uiteindelijk de productiekwaliteit. De KSI-serie bezit een extreem vermogenspectrum en kan hierdoor betrouwbaar condensaten met de samenstelling 100% olie tot 100% water aftappen. Dit betekent maximale zekerheid voor uw persluchtsysteem.

Voor compressorcapaciteiten tot 60 m³/min.

ECOSREV servicepakketen voor adsorptiedrogers


ECOSERV, wij kunnen complete servicepakkettten aanbieden voor het onderhoud van adsorptiedrogers. Hoogwaardige onderdelen en vulmiddelen voor adsorptiedrogers en voor actief-koolabsorbers.

Design en ontwikkeling door: WA Design reclame & adviesbureau